Επιστροφή στη λίστα διδασκόντων Διδάσκοντες


» Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου

Δρ Ανδρέας ΠαπαθεοδώρουΟ Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Απεφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο, ένα από τα παλαιότερα σχολεία στην Ελλάδα (έτος ίδρυσης 1838), τον Ιούνιο του 1991 με γενικό βαθμό απολυτηρίου είκοσι (20). Πρωτεύοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους, ο Ανδρέας εισήχθη στο νεοσυσταθέν Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Οκτώβριο του 1991. Έλαβε Πτυχίο από το τμήμα αυτό με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά το Σεπτέμβριο του 1995 δίνοντας τον όρκο του πρωτεύσαντος στο Πανεπιστήμιο (μέσος όρος: 9.44).

Ο Ανδρέας ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Οκτώβριο του 1995 για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ( Master of Philosophy ) διετούς διάρκειας στα Οικονομικά. Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σχετικές σπουδές τον Ιούνιο του 1997 με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά και τη Βιομηχανική Οργάνωση. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών του ασχολήθηκε ενεργά με την έρευνα σε θέματα τουρισμού στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του διατριβής με θέμα: Η Ζήτηση για Διεθνή Τουρισμό: Θεωρία και Εφαρμογή στην Περιοχή της Μεσογείου . Στη συνέχεια, ο Ανδρέας αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος ( Doctor of Philosophy ) στη Γεωγραφία (Οικονομική και Βιομηχανική) από τη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπερασπίστηκε επιτυχώς τη Διατριβή του με θέμα Εξελικτικά Πρότυπα στον Τουρισμό: Μία Προσέγγιση Χωρικής Βιομηχανικής Οργάνωσης τον Ιούλιο του 2000 και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας το Μάιο του 2001.

Τον Ιούνιο του 2000, ο Δρ Παπαθεοδώρου διορίστηκε Λέκτορας Τουρισμού στη Σχολή Σπουδών Διοίκησης του Τομέα των Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τις αρχές του 2005. Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, ο Ανδρέας παρουσίασε πολύ αξιόλογο διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο. Πιο συγκεκριμένα, είχε αυτόνομη διδασκαλία δύο μεταπτυχιακών (Θέματα Ανταγωνισμού στον Τουρισμό, Ομαδική Εργασία) και δύο προπτυχιακών (Τουριστικές Δραστηριότητες 2: Μεταφορές και Σύστημα Διανομής, Τουριστική Ανάπτυξη) μαθημάτων και συνδιδασκαλία τριών μεταπτυχιακών (Θεωρία και Εφαρμογή στο Χώρο του Τουρισμού, Παραδείγματα στον Τουρισμό, Οικονομικό Περιβάλλον) και δύο προπτυχιακών μαθημάτων (Διαχείριση Τουριστικών Χώρων, Τουριστική Πολιτική και Σχεδιασμός). Σχεδίασε και εφάρμοσε για πρώτη φορά αρκετά από τα παραπάνω μαθήματα καθώς επίσης και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης πάνω σε Τουρισμό και Αερομεταφορές ( MSc in Tourism and Air Transport Management ) του Surrey . Υπήρξε επιβλέπων καθηγητής πολλών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών διατριβών καθώς επίσης και δύο διδακτορικών φοιτητών. Ο Ανδρέας συμμετείχε, επίσης, σε προγράμματα εξ αποστάσεως και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης καθώς και σε σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων αναφορικά με τον τουρισμό και τις αερομεταφορές στο Surrey και στον Αραβικό Κόσμο. Ως προς το ερευνητικό του έργο, ο Δρ Παπαθεοδώρου έχει 11 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (εκ των οποίων οι δέκα είναι αυτόνομες), 10 εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια, 5 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία, 14 βιβλιοκριτικές, είναι δε κριτής σε 9 επιστημονικά περιοδικά και μέλος αρκετών επιστημονικών και επαγγελματικών επιτροπών και εταιριών. Το ερευνητικό έργο του Δρ Παπαθεοδώρου έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 35 διεθνείς αναφορές από τρίτους και μία από τις δημοσιεύσεις του στο Annals of Tourism Research θεωρήθηκε ως η πιο δημοφιλής του περιοδικού αυτού κατά το έτος 2001. Τέλος, ως προς το διοικητικό του έργο, ο Ανδρέας διατέλεσε ακαδημαϊκός Υπεύθυνος δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Surrey καθώς επίσης και Υπεύθυνος για την εισαγωγή προπτυχιακών φοιτητών σε ένα από τα προγράμματα του πανεπιστημίου.

Το Νοέμβριο του 2004 ο Δρ Παπαθεοδώρου εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στη Βιομηχανική Οικονομική με ειδίκευση στον Τουρισμό στο Τμήμα Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το Φεβρουάριο του 2005 διδάσκει στο Τμήμα αυτό καθώς και στο σχετικό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τουρισμού. Το Μάρτιο του 2005 εξελέγη Ερευνητικός Εταίρος τιμής ένεκεν ( Honorary Research Fellow ) του Πανεπιστημίου του Nottingham στην Αγγλία. Ερευνητικά, ο Δρ Παπαθεοδώρου ασχολείται επί του παρόντος με την επιμέλεια 2 βιβλίων για διεθνείς εκδοτικούς οίκους καθώς και με τη συγγραφή μίας μελέτης για την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Ανδρέας ομιλεί 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1997-98) και Μέλος της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου (1992). Το 1994 απεφοίτησε με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο στην Κλασική Κιθάρα και το 2002 απέκτησε δίπλωμα ιστιοπλοΐας. Τον ελεύθερο χρόνο του δραστηριοποιείται με φίλους, παίζει squash , κολυμπά και ταξιδεύει.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Κορυφή σελίδας

Επικοινωνία

Διεύθυνση
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού" Μιχαήλ Λιβανού 54
82100 ΧΙΟΣ


Γραμματεία
Μεταπτυχιακού

κα Μαρία Σταθάκου
(9:00-14:30)
Τηλέφωνο:
22710 35322-3
Fax: 22710 35399
E-mail


Αποστολή σελίδας


Στείλε τη διεύθυνση αυτής της σελίδας σε ένα φίλο
Τελευταία ανανέωση:
23 Απριλίου 2008
Καρράδειο κτίριο, Μιχαήλ Λιβανού 54, 82100 ΧΙΟΣ. Designed by Stamatis Kritikos Maintainance by Tzoanna Ioannidou