Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης

Η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο σάς καλωσορίζει στο Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης, που συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Χίου. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η στήριξη των προσπαθειών των φοιτητών-φοιτητριών ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που ίσως εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Μέσα από αυτή τη συνεργασία δίνεται η δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής, ώστε μέσα σε κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης οι φοιτητές-φοιτήτριες να επεξεργάζονται θέματα όπως το παρατεταμένο άγχος, τις δυσκολίες οργάνωσης του προσωπικού χρόνου, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα προβλήματα ένταξης στην ομάδα συνομηλίκων και θέματα εξαρτήσεων, όπως από ουσίες και διαδίκτυο. Ακόμα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικές συναντήσεις όπου μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον οι φοιτητές-φοιτήτριες έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν ποικίλα θέματα της καθημερινότητας.

Άλλες δράσεις αφορούν στη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων για θέματα ψυχικής υγείας.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης προσφέρονται δωρεάν στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το Κέντρο Πρόληψης Χίου στεγάζεται στη Ροδοκανάκη 42,στον πρώτο όροφο, στη Χίο.

Οι ώρες και οι ημέρες λειτουργίας είναι :
Δευτέρα – Πέμπτη: 08:15-14:15
Παρασκευή: 08:15-14:00

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλέφωνα: 22710-40704 και 22710-20838 κατά το ωράριο λειτουργίας και να απευθυνθείτε στους ψυχολόγους του Κέντρου, κ. Στράτο Τσουκάρη και κα. Μαρίνα Κυριάκου.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Χίου.

Κέντρο Πρόληψης
Ροδοκανάκη 42
Τηλ. 22710-40704, 22710-20838


Επιστροφή